Hol?

Jellemzések, szolgáltatások, funkciók jelentése

tájékoztatás
Kiválónak nevezzük a tájékoztatás minőségét, ha ebben a kórházban mind a szülő, mind a gyermek számára úgy magyarázzák el, hogy mire számíthat a kórházi tartózkodás alatt, hogy azt meg is értsék. A gyermekeknek akár illusztrációkkal ellátott képeskönyv/ füzet/ színező formájában is elérhető a tájékoztatás.
szülő-gyerek együtt
Ebben a kórházban lehetővéteszik, sőt meg is könnyítik, hogy legalább egy szülő folyamatosan a gyermekével legyen. Támogatják, hogy a szülő a vizsgálatoknál, apróbb beavatkozásoknál gyermekével maradjon.
nincs gyerekprogram
Ebben a kórházban rendszeresen kínálnak valamilyen gyerekprogramot, például bohócdoktor, vagy mosolygó kórház foglalkozást.
étkezés
Ebben a kórházban a kísérő szülő is kaphat napi háromszori étkezést.
barátságos környezet
Ebben a kórházban a gyermekeket ellátó osztályok színesek, gyermekjátékokkal ellátottak és az orvosok/ápolók is színes munkaruhát, vagy gyermekmintás felsőt viselnek.
pszichés támogatás
Ebben a kórházban figyelmet fordítanak arra, hogy mind a gyermekek, mind a szüleik, mind a személyzet szakemberek segítségével feldolgozhassa a betegséggel/ kórházi tartózkodással járó pszichés nehézségeket. A gyermekek számára pszichológus, vagy más szakember segít, a szülőket szükség esetén szintén szakember támogatja, a kórházi dolgozóknak szupervízió, kiégést megelőző csoportfoglalkozás, egyéni konzultáció elérhető.
szülő maradhat
Ebben a kórházban a gyermeket kísérő szülő fekvőhelyet is kaphat.
nincs vip
nincs