Almási Balogh Pál Kórház – Ózd

Kérjük, a tapasztalatai alapján, értékelje Ön is a kórházat a jobboldalon található értékelőlapon. Ha részletesebben is megosztaná velünk és a többi érdeklődővel a véleményét az intézményről, akkor írja meg kommentben a poszt végén, akár névtelenül is. Ha nem szeretné másokkal közvetlenül megosztani a tapasztalatait, akkor küldje el e-mailben a tasz@tasz.hu címre. Köszönjük!

Általános gyakorlat (pl. a nap 24 órájában gyerekkel lehet-e a szülő)

Igen, a kórház biztosítja, hogy legalább egy széken egy szülő a gyereke mellett maradhasson. Az ágyért fizetni kell, kivéve, ha az anya szoptat, illetve krónikus állapotú beteg gyerek esetében.

 

Van-e ellentmondás a belső szabályozók (szmsz, házirend) és a törvényi előírás között?

Házirend: IV. Beteglátogatási rend, rendkívüli látogatási engedéllyel de, és du. kiskorú gyermek, szülő nő: egy betegnél egyszerre csak 2 látogató; 6 éven aluli gyermekek beteget nem látogathatnak (l. is Betegek házirende, III.)
Szülészeti és nőgyógyászati osztály munkarendje: XI. A gyermekágyas részlegen a látogatás tilos, kivétel: ha az anya önmagát ellátni nem tudja (pl. császármetszés után) a látogatás a hozzátartozóknak a kórteremeben megengedett. Ha az anya ellátja önmagát és az újszülöttjét, úgy a gyermekágyas részleg folyosójára a bölcsőben kitolhatja a látogatókhoz. Miután a hozzátartozók az újszülöttet látták, az anya böcsőben visszatolja, és a látogatás a hallban folytatható. Egyebekben a látogatás nem korlátozott.
A gyermekrészleg házirendje: 3. A látogatasi rendjén túl (l. fent) az orvos engedélyével, a beteg egy legközelebbi hozzátartozója napközben is bent tartózkodhat, széken ülve, vagy térités esetében ágy biztosított. Térítésmentesen ágy biztosított annak az anyukának, aki 2 éves koráig szoptatja a gyermekét, akinek krónikus betegségben szenved a gyermeke, aki a kórház dolgozója. Kivételes esetben az orvos engedélyével éjszakára is bent maradhat a gyermek mellett, széken ülve.

Konfliktust okoz-e a kapcsolattartási jog biztosítása és a házirend betartatása? Pl. előzetes feltételhez kötik-e a kapcsolattartást?

A látogatási rend betartatása a kórház elmondása alapján nem okoz konfliktust. Látogatási rendhez kötött a a hozzátartozók kapcsolattartási joga, egyszerre két látogató tartózkodhat egy betegnél.

Ösztönzik a szülőt, hogy gyermeke mellett maradjon? Hogyan?

N/A

A szülés utáni eltávozás korlátozott-e, és ha igen, miért?

N/A

Átlagos tartózkodási idő szüléseket követően:

3 nap, császármetszés esetén: 4-5 nap

Hogyan vehetnek részt az apák a szülés során vagy a beteg gyerek gondozásában?

Apás szülés biztosított, de zsilipruha vásárlásához kötött.

Kell-e fizetni valamiért?

A zsilipruha megvásárlása kötelező az apák számára (13oo forint), higiéniai okok miatt ennek hiányában kizárják az apát a részvételből.

Milyen előremutató szabályozás van a kórházban?

N/A

Bababarát kórház címet elnyerte-e?

Igen.

Egyéb, fontos információk, feltöltött anyagok:

Belső szabályzat:

Letölthető innen.

A kórház válasza az adatigénylésre:

Letölthető innen.Minden vélemény számít!