Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház – Miskolc

Kérjük, a tapasztalatai alapján, értékelje Ön is a kórházat a jobboldalon található értékelőlapon. Ha részletesebben is megosztaná velünk és a többi érdeklődővel a véleményét az intézményről, akkor írja meg kommentben a poszt végén, akár névtelenül is. Ha nem szeretné másokkal közvetlenül megosztani a tapasztalatait, akkor küldje el e-mailben a tasz@tasz.hu címre. Köszönjük!

Általános gyakorlat (pl. a nap 24 órájában gyerekkel lehet-e a szülő)

Igen, a csecsemő és gyermekgyógyászati osztályon. Az intenzív és koraszülött osztályokon a napirend szerint biztosított.

Van-e ellentmondás a belső szabályozók (szmsz, házirend) és a törvényi előírás között?

Házirend:

 1. A gyermekosztályokon 14 éves aluli gyermekek látogatás céljából nem tartózkodhatnak. A beteg gyermeknél a kórteremben egyszerre csak az egyik szülő lehet jelen.
  A Velkey László Gyermekegészségügyi központ házirendje:
  8. Beteglátogatás: A gyermek felvételékor a szülő, vagy a gyermek törvényes képviselője 2 db látogatási jegyet kap. A többi látogató (nagymama, testvér, keresztszülők stb) csak a külső folyosóról látogathat.
  Írásos engedéllyel rendelkező szülők az osztályon 8 és 20 óra között tartózkodhatnak.
  Egy beteget egyszerre egy hozzátartozó látogathat.
  14 éven aluli gyermek látogatás céljáol, vagy kísérőként az osztályon és a belső folyosókon nem tarozkodhat. A külső folyosóról ablakon keresztül látogathat.
  Szülészeti osztály – Házirend:
  Látogatás a gyermekágyi részlegeken: Minden gyermekágyi kórterem rooming-in rendszerű, ahol a gyermekágyas édesanyák és az ßusülöttek egész na együtt tartózkodnak.

Konfliktust okoz-e a kapcsolattartási jog biztosítása és a házirend betartatása? Pl. előzetes feltételhez kötik-e a kapcsolattartást?

Igen, főként a dolgozók részéről. Egyszerre 1 szülő látogathat a kórteremben, ahol egyszerre 4o-45fő alszik. Az üvegfalon keresztül át korlátlan ideig megtekinthetőek az újszülöttek.

A kórház elmondása alapján a beteg ellátása gyakran ütközik a kapcsolattartás jogával. Az intenzív osztályon székeken biztosítják a szülők számára az elhelyezést.

Ösztönzik a szülőt, hogy gyermeke mellett maradjon? Hogyan?

Igen, tanfolyam elvégzésével, illetve az anyaszállás ingyenes (14 év alatti gyerek szülője számára), beteg gyereknél kedvezményes elhelyezést biztosítanak.

A szülés utáni eltávozás korlátozott-e, és ha igen, miért?

N/A

Átlagos tartózkodási idő szüléseket követően:

4 nap, császármetszés: 5 nap

Hogyan vehetnek részt az apák a szülés során vagy a beteg gyerek gondozásában?

A kórház ösztönzi az apákat, hogy résztvegyenek a szülésen. 2o14ben 8oo apás szülés volt, a zsilipruhát térítésmentesen biztosítják és a császáros műtőben is bent lehet az apa.

Kell-e fizetni valamiért?

N/A

Milyen előremutató szabályozás van a kórházban?

Nem szabályozás, hanem elhelyezési forma. McDonald ház, ahol krónikus tumor beteg gyerek és szülő elhelyezése történik (12 ágyas) ingyenesen igénybevehető.

Bababarát kórház címet elnyerte-e?

Igen.

Egyéb, fontos információk, feltöltött anyagok:

Belső szabályzat:

Letölthető innen.

Megjegyzés: Higiéniás szabályok miatt a 1oév alattiak nem látogathatnak
2×3 ágyas blokkokat akarnak kialakítani, hogy éjszakára apa és anya is benn maradhasson.

A kórház válasza az adatigénylésre:

Letölthető innen.Minden vélemény számít!