A TASZ

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) emberi jogi jogvédő civil szervezet. 1994-es megalakulásunk óta azért dolgozunk, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben.

A TASZ Betegjogi Programja az egészségügyi törvényben szereplő betegjogokkal és a hozzájuk kapcsolódó általános betegjogi kérdésekkel foglalkozik. Nyomon követjük a jogalkotást, illetve az egészségügyi szabályozások módosításait, megfogalmazzuk véleményünket, ingyenesen nyújtunk jogi tanácsadást, egyes esetekben jogi képviseletet.

A „Gyerekkel vagyok” kampányunk célja, hogy teljes képet kapjunk a kórházban születő, illetve ott gyógyuló gyerekek és szüleik helyzetéről, majd egyeztetés-sorozat során szorgalmazzuk a hazai jó gyakorlatok minél szélesebb körben történő átvételét, annak érdekében, hogy 2016 végére minden, gyerekeket kezelő egészségügyi intézmény biztosítsa az egészségügyi törvényben foglalt jogokat; tegyék lehetővé, hogy minden szülő éjszaka is a gyermeke mellett maradhasson.

Itt olvashatja a TASZ Nagy Kórháztesztjének eredményét

Innen letöltheti a “10 dolog, amit tudnod kell, ha gyermeked kórházba kerül” c. kiadványunkat

Itt pedig elérheti az egészségügyi kormányzat számára megküldött javaslatcsomagunkat

Böngéssze a kórházak profiljait és várjuk meglátásait, véleményét, személyes történetét az egyes kórházprofilok alatt kommentben.

Nézze meg riportfilmjeinket is:

Példakép a Gyermektraumatológián

“Én nem halhatok meg minden beteggel” – példaképek a Gyermekneurológián

Riasztás: így mentik a gyerekedet

El tudod képzelni, milyen érzés, ha öt törékeny kisbabára kell vigyáznod?